V petek, 6. 9. 2024, se je na naši šoli že 6. leto zapored odvil skupni športni dan za učence od 1. do 5. razreda. Poleg učencev matične šole smo gostili tudi šolarje obeh naših podružnic – POŠ Hotedršica in POŠ Rovtarske Žibrše, letos pa so se nam pridružili še otroci POŠ Laze. Tako je s Foksijem v uvodnem, protokolarnem delu, zaplesalo 360 otrok. Učenci so slovesno otvorili naš športni dan z olimpijsko zastavo, zaprisego in himno.

Na vseh 17 postajah, ki so jih pripravile naše športne in druge organizacije, je bilo pravo olimpijsko vzdušje. Otroci so se preizkusili v različnih športnih na treh različnih lokacijah – v okolici šole in Grajskem parku, v Tičnici pa so se pomerili še v krosu. Z nami so sodelovali TSK Logatec, Twirling klub logaških mažoret, ŠD Tek je lek, OK Logatec, Lokostrelsko društvo Logatec, RK Zvezda, NTK Logatec, Triatlon klub Logatec, KK Opikar Evma Logatec, Karate klub Kolektor Idrija, Plesna šola Petka, Plesni klub Spot, Športno društvo Flexi. Pa tudi Kinološko društvo Logatec in ZD Logatec – CKZ.

Na koncu pa seveda najboljše – obisk naše priznane športnice in aktualne olimpijke, komaj 19-letne Line Eržen. Spremljal jo je njen oče in obenem njen trener. Navdušeno smo jo pozdravili, športnica je bila ganjena nad našim sprejemom. Posebej všeč so ji bili plakati, ki so jih učenci v OPB skrbno oblikovali zanjo. Učencem je podelila diplome za dobre uvrstitve v krosu, pa tudi lepe nagrade. Zanje sta jih za vse učence pripravila Olimpijski komite Slovenije in Športna zveza Logatec, ki sta soorganizatorja našega dogodka. Otroci so prejeli napolitanke, mleko in čudovita sončna očala. Dolgo kolono otrok je Lina razveselila še s svojim podpisom.

Tako smo prav športno in zadovoljni zaključili prvi teden šole.

Nataša Vidmar, Organizatorka športnega dne in članica IO Športne zveze Logatec

(Visited 176 times, 1 visits today)