Tretji dan je že za nami; še čisto malo in bomo doma. Dopoldne do kosila nam čas res hitro mine in dopušča, da v času »pouka« spoznamo čim več zanimivih oblik učenja. Učenci so tako nadobudno iskali podatke in oblikovali svoj povzetek o mestu, kjer se nahajamo. Zdi se, da jim na tak način lahko omogočimo mehak prehod v šolske klopi.

Plavanje je zahtevalo kar nekaj vztrajnosti, veliko učencev je pri plavanju opravilo zahtevane naloge za športna priznanja. Vreme nam je naklonjeno; je sončno, a ne prevroče. Popoldne smo v morju iskali material za izdelavo likovnih izdelkov. Seveda smo se morali potopiti tudi globlje za kakšno lepo školjko ali kamenček. Po večerji je sledil sprehod do razgledne točke – Križa, kjer smo občudovali morje ob sončnem zahodu. Po rekreaciji je vsem prijal sladoled.

Pogumno korakamo proti naslednjima dnevoma in se veselimo jutrišnjega »supanja« ter večerne zabave.

Tretji dan so se, kot običajno, pojavile »trebušne težave«, predvsem domotožne narave. Zdi se nam, da jih imajo učenci tukaj ob naši podpori možnost in priložnost premostiti ter postati pogumnejši. Nekateri pa so v resnici potrebovali malo počitka, da so se po naporu opogumili za naprej.

Morski pozdrav od petošolcev in učiteljev spremljevalcev

(Visited 542 times, 1 visits today)