Pevci in pevke otroškega zbora so v soboto, 28. septembra, imeli ZBORovsko soboto. Posebej pripravljeno celodnevno zborovsko druženje je bilo namenjeno spoznavanju novih skladb, ki jih bodo pevci prepevali v tem šolskem letu. Precej časa smo vodje dejavnosti namenili tudi uglaševanju in poenotenju zvočne barve zbora. V zbor vsako leto namreč pridejo novi pevci, učenci 3. razreda, ki se morajo s svojimi glasovi čim prej zliti v novo zvočno telo. Veliko vaj smo skozi glasbene igre namenili pevski drži, dihanju, petju vokalov, vajam za legato petje in  kvaliteto tona v različnih višinah.

Na koncu smo bili vsi zadovoljni! Učitelji Nina, Andreja in Zdravko in pevci, ki so preživeli veliko sobotno zborovsko dogodivščino. Kje pa, učenje novih skladb pevcev sploh ni utrudilo! Z veseljem so  igrali tudi na cajone, se s petjem predstavili sopevcem in pripravili pravi mali Pokaži kaj znaš. Učili so se žvižgati, saj bodo to veščino potrebovaliv skladbi Ptice. Spoznali so jazzovski ritem in zmaja, ki v Ljubljani na tržnici prodaja solato … Za kosilo je bilo najboljše kar je lahko, pizza, jeeee!  In na koncu čokolada, ki so si jo zaslužili vsi pevci, saj so prepeli cca

1,5 m not, takšna je namreč dolžina zborovskih partitur skladb, ki so se jih učili.
Hvala vsem, ki so pomagali organizirati ZBORovsko soboto, hvala vodstvu šole in staršem, posebej pa kolegicama Nini in Andreji, ki sta pomagali pri delu s pevci.

zborovodja Zdravko

(Visited 24 times, 1 visits today)