V petek, 4. 10. 2019, smo na naši šoli organizirali skupni športni dan za vse učence od 1. do 9. razreda. Športni dan je bil rezultat dveh projektov, v katera smo vključeni. To sta DEKD in projekt POGUM. Namen prvega je bil predstaviti vidike kulturne dediščine, ki je prisotna v različnih  oblikah sprostitve danes. Sem sodi tudi šport, zato smo k sodelovanju povabili športne klube in društva, ki so s svojo dolgoletno tradicijo tudi del naše kulturne dediščine. Pri projektu POGUM pa letos na šoli razvijamo predvsem kompetenco sodelovanje. Športni dan je bil zasnovan tako, da je sodelovanje potekalo na več nivojih, in sicer med učenci, učitelji in zunanjimi izvajalci lokalne skupnosti.

Učenci so se lahko preizkusili v različnih dejavnostih, ki so jih pripravili zunanji izvajalci in nekateri učitelji. Dejavnosti so bile pestre, zanimive, dobro načrtovane, trenerji pa motivacijsko naravnani. Poleg dejavnosti na različnih postajah so se učenci lahko udeležili tudi košarkarskega, nogometnega in odbojkarskega turnirja v Grajskem parku Vitez. Ob vsem tem pa so se zvrstili še na krosu v Tičnici.

Dan smo zaključili z zborom vseh skupin na igrišču in podelitvijo priznanj najboljšim v krosu. Imeli smo čast, da je priznanja učencem podelila in podpisala naša bronasta olimpijka, ga. Petra Majdič. Zaupala nam je, da je bil obisk na našem športnem dnevu tudi zanjo lepa izkušnja in prava popestritev.

Zahvaljujemo se vsem učiteljem ter klubom in društvom, ki so pripravili zanimive dejavnosti. To so: TSK Logatec, Twirling klub logaških mažoret, Plezalni center Verd, Baletno društvo Postojna, učitelji OŠ Tabor Logatec, Skakalni klub Logatec, Triatlon klub Logatec, Matej Kordež in šola biatlona, Rokometni klub Kronos Logatec, Odbojkarski klub Logatec, Karate klub Logatec, Košarkarski klub Logatec, Društvo tabornikov Rod Srnjak, Plesna šola Petka, Center za krepitev zdravja Logatec, Avocado center, ŠD Tek je lek.

Športni dan pa ne bi uspel brez lepega vremena, kulturnih učencev in fleksibilnih učiteljev ter vodstva.

Nataša Vidmar, vodja skupnega športnega dne

(Visited 88 times, 1 visits today)