Spoštovani!

V času, ko povsod po državi veljajo strogi ukrepi, s katerimi želimo preprečiti hitro širjenje novega koronavirusa, se vsi trudimo, da bi delo in vzgojnoizobraževalni procesi potekali s čim manj dolgoročnih posledic. V zadnjih dneh se je na nas obrnilo več staršev, ki iščejo knjige za domače branje ter vire in gradiva za šolske obveznosti svojih otrok. Ker ostaja NUK, kot tudi ostale knjižnice, do nadaljnjega zaprt za uporabnike in se bo zato število podobnih situacij v prihodnjih tednih še povečalo, smo vas želeli opozoriti na javno dostopne spletne vsebine in zbirke gradiv, ki jih nudi naša knjižnica.

Digitalna knjižnica Slovenije (www.dlib.si<http://www.dlib.si/>) že vrsto let ponuja ogromno zbirko digitaliziranega in e-gradiva, v veliki meri je prosto dostopno: od  starih časopisov, knjig, razglednic, vedut in zemljevidov, pa do sodobnih strokovnih in znanstvenih člankov ter publikacij. Še posebej želimo izpostaviti učno gradivo Cankarjevo vesolje http://cankar.dlib.si/#event-ivan-cankar in bogate zbirke klasičnih slovenskih avtorjev.

Verjamemo, da bo Digitalna knjižnica Slovenije s svojimi vsebinami in toliko bolj z dostopnostjo gradiv v digitalni obliki pomenila izjemno pomoč v času, ko so učitelji obremenjeni z mislimi, kako bi vsem svojim učencem in dijakom zagotovili gradiva, ki jih potrebujejo, starši pa s tem, kje bodo našli literaturo, da bodo svojim otrokom omogočili izpolnjevanje šolskih obveznosti tudi doma.

Vabljeni k uporabi Digitalne knjižnice Slovenije na www.dlib.si<http://www.dlib.si/>. Prosimo vas tudi, da to sporočilo posredujete tudi vsem učiteljem, profesorjem, dijakom, šolarjem in staršem.

Lepo poZDRAVljamo in želimo vse dobro!

Helena Janežič

Služba za prireditve in odnose z javnostmi v NUK

(Visited 110 times, 1 visits today)