Spoštovani starši ter učenke OŠ Tabor Logatec!

V prihodnosti bo nepoznavanje računalniškega jezika podoben izziv, kot je danes nepismenost. Kljub temu, da v prihodnosti ne bo vsako delo vključevalo programiranja, je ključno, da se otroci naučijo osnov razumevanja programskih jezikov in digitalnih znanj, saj nas le-ti učijo novih načinov razmišljanja, kako problem razdrobiti v zaporedje manjših, bolj obvladljivih sklopov.

Dekletom starim 10. in 11. let (4. 5. in 6. razred) želimo ponuditi možnost brezplačnega strukturiranega učenja osnov programiranja in logičnega razmišljanja. Dekleta se bodo učila programiranja, kjer bodo pridobila osnovna znanja programskih konceptov kot so algoritem, zanka, dogodek, pogojnik, funkcija itd. Vsak novo osvojeni koncept bodo utrdila s pomočjo vizualnih orodij. V okviru tečaja programiranja jih bomo seznanili tudi s sestavnimi deli računalnika ter poučili o digitalnem odtisu in varnosti na spletu (objava osebnih podatkov, slik, zavarovanje z gesli itd.).

Sodelovanje v projektu je za učenke brezplačno in temelji na prostovoljskem udejstvovanju in neformalnem učenju.

Učitelj, ki bo z dekleti sam projekt izvajal, je g. Jure Kramar (učitelj matematike in ROID). Učenje osnovnega programiranja in razumevanja računalniških spretnosti bo potekalo V ŽIVO, s pričetkom meseca marca (ob torkih in četrtkih – uro sporočimo naknadno), izvedlo se bo 11 srečanj (po 2 šolski uri), na matični OŠ Tabor Logatec.

Za vsa morebitna vprašanja sva dosegljiva na spodnja elektronska naslova.

Koordinatorka projekta na OŠ Tabor Logatec:

Tanja Trček tanjat@os-tabor.si

Učitelj izvajalec: Jure Kramar jurek@os-tabor.si

Pobudniki in organizator projekta: Simbioza Genesis, socialno podjetje, Digital School d.o.o.

Projekt financira in podpira: Celtra d.o.o.

Šola bo pri izvedbi projekta sodelovala kot lokacija in izvajalec.

VIR: https://prijava.simbioza.eu/Projekt_girls_do_code.pdf

Logatec, 6. 1. 2021                                        

Koordinatorka projekta na OŠ Tabor Logatec: Tanja Trček

(Visited 256 times, 1 visits today)