Šola se je na povabilo Rdečega križa Logatec odzvala akciji zbiranja sredstev za pomoč beguncem iz Ukrajine. Učenci lahko pomoč prinesejo tudi v šolo in predajo razredniku/čarki.

Lep pozdrav Jure Kramar

Posredujem dopis.

Spoštovani sokrajani!

Vojna v Ukrajini je v polnem razmahu. Mediji poročajo o velikem begunskem valu. Nekaj družin je že prispelo v Slovenijo, vsak dan pa so na poti tudi novi. Največ med njimi je otrok, žensk in starejših ljudi. 

Na Rdečem križu Logatec začenjamo z zbiranjem pomoči. Zaenkrat zbiramo zvezke, barvice, svinčnike, mape, zobne ščetke, paste, robčke, damske vložke, krtače za lase, šampone, pleničke, higienske robčke, družabne igre (le tiste, ki ne potrebujejo navodil – npr karte) in lepo ohranjena oblačila ter obutev. Ko bo koordinacijska skupina na RKS sporočila podrobnosti, se bom še javila in dopolnila seznam. 

Stvari naj se zbirajo v vaših prostorih. Naši prostovoljci bi jih v dogovoru z vami prišli iskati ALI pa ljudi napotite na RK, Tržaška 50 a, kjer lahko oddajo. V sredo bomo med 13. in 17. uro sprejemali pomoč ljudi, ki bodo želeli oddati darove. 

Žrtve so ponovno najšibkejši, zato stopimo skupaj, stopimo jim nasproti in pomagajmo po svojih močeh. 

Lepo se vam zahvaljujem za sodelovanje!

Damjana Cukjati

sekretarka OZRK Logatec

(Visited 152 times, 1 visits today)