1. nacionalni Otroški parlament je potekal 11. 4. 2022 v Državnem zboru Republike Slovenije. Tja se naša predstavnica Hana Bajc iz 8. razreda ni uvrstila, je pa zapisala par vtisov z regijskega Otroškega parlamenta, ki je potekal 29. 3. 2022 na OŠ 8 talcev Logatec.
    Naj povemo, da so se vrstniki iz Notranjske regije v Ljubljani dobro odrezali, doživeli prijetno izkušnjo in stkali morda kakšno novo poznanstvo. Kdo ve, če se bodo čez nekaj let podali v parlamentarne vode. Nekaj fotografij z dogodka naj bo kot prijazno vabilo in opomnik k naslednjemu Otroškemu parlamentu.

Moji vtisi (Hana Bajc)

Vsaka mešana skupina je imela po skupni delavnici približno tri minute časa za predstavitev. Potem pa je sledila debata med vsemi učenci. Všeč mi je bilo, da je po predstavitvi vsak dobil možnost, da pove svoje mnenje. Sicer so bila mnenja pogosto različna, a smo se tako tudi naučili argumentirati in zagovarjati svoje odločitve. Teme so bile podane kot vprašanja, s katerimi se proti koncu osnovne šole vedno bolj srečujemo. Zanimivo je bilo poslušati mnenja drugih, kaj si mislijo o šolanju v tujini, strahovih pred prihodnostjo…
Po predstavitvah pa je bil čas za volitve predstavnikov nacionalnega Otroškega parlamenta. Vsi smo dobili lističe, kjer smo označili tiste, za katere se nam je zdelo, da bi najbolje predstavljali naše šole.
To se mi je zdela zanimiva in precej zabavna izkušnja.

Jasna Habjan, mentorica

(Visited 62 times, 1 visits today)