Na zadnji majski dan so se v Narodnem domu v Logatcu zbrali  učenci tretjega triletja vseh treh logaških osnovnih šol s svojimi učiteljicami in knjižničarkami. Skupaj so si ogledali občinsko prireditev ob zaključku letošnje bralne značke, ki jo vsako leto finančno omogoči Občina Logatec. Gostja prireditve je bila pisateljica Nataša Konc Lorenzutti, igralka, pisateljica, pesnica, mladinska pisateljica, gledališka igralka, učiteljica, ki jo učenci poznajo predvsem po njenih dveh mladinskih romanih Gremo mi v tri krasne in Avtobus ob treh. 

Pisateljico sta z uvodnim nagovorom in branjem odlomkov iz obeh najbolj znanih mladinskih romanov na oder povabila učenca OŠ Tabor,  Ana Topić in Nejc Lukan.  

Pisateljica nam je povedala veliko zanimivosti iz njenega življenja, s pomočjo kamišibaja je predstavila nekaj  priredb ljudskih basni in  na poučen način razložila, kako pomembno je branje za razvoj in pravo dojemanje sveta, ki ga preplavljajo vedno nove tehnologije. 

 Učenci so imeli zanjo kup vprašanj, na katera jim je rada odgovorila, tako da se je prireditev podaljšala čez dogovorjeni čas. Na koncu so se vsi zadovoljni razšli z obljubo, da bodo pridno brali tudi v prihodnje in se ponovno srečali naslednje šolsko leto s še kakšnim zanimivim slovenskim književnim umetnikom. 

Bojana Levinger 

Fotografije: Nataša Grom 

(Visited 93 times, 1 visits today)