GMS_Gallus-37. oktobra smo z učenci 6. in 7. razredov izvedli kulturni dan. Najprej smo poslušali koncert Tolkala v orkestru, ki ga je za mlade poslušalce pripravila Glasbena mladina Slovenije. Gallusova dvorana CD je bila polna učencev iz
GMS_Gallus-44
vse Slovenije. Mi smo sedeli v parterju. Naši učenci so bili navdušeni nad izjemnimi glasbeniki Orkestra Slovenske filharmonije in izvrstnimi tolkalisti Slovenskega tolkalnega projekta SToP, ki so nastopili kot solisti. Mladi poslušalci so se veliko naučili o tolkalih in njihovi vlogi skozi zgodovino glasbe. Naučili so se tudi, da so troblje in pisalni stroji lahko tolkalni instrumenti.

Dan smo nadaljevali z vodenim ogledom nekaterih najpomembnejših slovenskih kulturnih ustanov (SNG Drama, SNG Opera in balet Ljubljana, Križanke, NUK, Slovenska filharmonija …) in znamenitosti Ljubljane (Tromostovje, Robbov vodnjak …). Ta del kulturnega dne smo morali žal zaradi dežja malo skrajšati. Domov smo odhajali z novimi znanji, ki jih bomo lahko uporabili pri pouku.

Kulturni dan v fotografijah  si lahko ogledate TUKAJ.

Zdravko Novak

(Visited 94 times, 1 visits today)