Veliko učencev OŠ Tabor obiskuje Glasbeno šolo Logatec, ki je zelo uspešna pri delu z mladimi glasbeniki. To se odraža med drugim tudi v številu glasbenikov, ki so za svojo profesionalno pot izbrali glasbo – tudi naši nekdanji učenci Miha Nagode, Luka Loštrek, Jernej Gantar, Urška Erjavec, Janja Nagode …

Letos so se učenci Glasbene šole Logatec udeležili mnogih tekmovanj in dosegli izjemne uspehe. Med njimi so tudi učenci OŠ Tabor:

fagotistka LEA  TIARA  CELARC  je na 45. tekmovanju mladih glasbenikov R Slovenije prejela ZLATO PLAKETO in 2. nagrado;

harmonikar ANŽE LAMPE je dosegel ZLATO PRIZNANJE na regijskem tekmovanju mladih harmonikarjev v okviru Zveze primorskih glasbenih šol;

pianistka TJAŠA CIKAČ je v 2. starostni kategoriji prejela ZLATO PRIZNANJE,

pianistka  KLARA  MARTINČIČ pa v 1. starostni kategoriji SREBRNO PRIZNANJE na mednarodnem klavirskem tekmovanju v Radljah ob Dravi.

Učenec Glasbene šole Logatec in naš učenec, klarinetist MAKS VAVKEN  je tudi član Pihalnega orkestra Logatec, ki je na 36. državnem tekmovanju pihalnih orkestrov v prvi težavnostni kategoriji dosegel zlato plaketo s posebno pohvalo in priznanje za najboljše izvedeno obvezno slovensko skladbo, s tem pa uvrstitev v najvišjo, koncertno skupino slovenskih pihalnih orkestrov.

Vsem učencem ISKRENO ČESTITAMO in želimo še veliko uspehov na glasbenih poteh.

Zdravko Novak, učitelj GUM

(Visited 46 times, 1 visits today)