Teden od 20.3. do 24.3.  je bil za učence 1. razredov iz OŠ Tabor, POŠ Hotedršice in POŠ Rovtarske Žibrše nekaj posebnega. Namesto v razredu, smo svoje znanje, sposobnosti in še kaj v tem času širili ter pridobivali v bazenu Zapolje. V bazenu pa nismo bili vsi istočasno. Razred, ki je bil zunaj je svoj čas zapolnil z raznovrstnimi dejavnostmi v okviru pouka. V bazenu smo spoznali in se naučili, kaj vse je potrebno narediti preden stopimo v bazen, ugotovili kakšna je voda v njem, kaj vse lahko v njej počneš, predvsem pa iz dneva v dan bolj uživali v aktivnostih v vodi. Nekateri smo spoznali, da nas voda lahko »drži«, ko ležimo, drugi smo ugotovili, da je naporno preplavati širino bazena, ne da bi stopili na tla, tretji pa smo plavali po dolžini bazena, kot da bi bili ribe.

Zadnji dan smo ugotovili, da med nami ni junaka, ki si ne bi upal potopiti glave pod vodo. Skoraj vsi že znamo narediti »čolnička«, veliko nas preplava širino bazena, kar nekaj pa v poljubni tehniki preplava dolžino bazena.

Pri tem pa so se z nami trudile Linda Mahnič, Darja Merlak, Špela Košak, Darja Rupnik, Mateja Podgornik, Zarja Trček, Anita Čretnik, Anica Žakelj in Milojka Rupnik.

 

Milojka Rupnik

(Visited 129 times, 1 visits today)