Zborovski BUM (13. junij 2017, Maribor, Ljudski vrt) je bil za vse pevce Mladinskega zbora OŠ Tabor izjemna izkušnja in spomin za vse življenje! Peti na nogometnem stadionu, v 5500 članskem mladinskem zboru, ki so ga sestavljali pevci iz vse Slovenije, z vrhunskimi solisti in simfoničnim orkestrom, ni kar tako. Je nepozabno! Magično, je dejal predsednik države Borut Pahor, ki je bil častni pokrovitelj prireditve.

Zavod za šolstvo s tem projektom dviguje raven večglasnega mladinskega petja v šolah. Zborovski BUM ninamreč ni samo veličasten kulturni dogodek, ampak vzgojno-izobraževalno delo, ki v ospredje postavlja slovensko kulturno in jezik. BUM je javno vidna faza celoletnega procesa pevske vzgoje v večglasnih šolskih mladinskih pevskih zborih in priprave otrok na javno izvedbo pevskega repertoarja, tokrat je šlo za arije iz znanih oper in operet.

Veseli smo, da je v tem projektu lahko sodelovala tudi naša šola.

Pevci in zborovodja se za pomoč pri učenju skladb zahvaljujemo učiteljici Andreji Kržišnik in Branki Novak, učiteljema Žigi Novaku in Jasni Habjan za spremljanje na celodnevni prireditvi in vodstvu OŠ Tabor ter OI JSKD Logatec za kritje stroškov udeležbe.

Prireditev je snemala RTV SLO, predvajala ga bo na 1. programu televizije Slovenije, in sicer na državni praznik, 25. 6. 2017. Za pokušino je tukaj kratek Video s koncerta

Zdravko Novak

(Visited 81 times, 1 visits today)