V četrtek, 23.11.2017, smo si šli osmošolci in devetošolci OŠ  Tabor Logatec ogledat v Ljubljano gledališko-glasbeno predstavo Martin in Gregor ali od junaka do bedaka in Slovenski knjižni sejem. Predstava se je izvajala v Štihovi dvorani Cankarjevega doma. V njej sta nastopala dva izkušena igralca – Pavle Ravnohrib in Boštjan Gombač.

Predstava Martin in Gregor ali od junaka do bedaka nas je spominjala  na pripovedko Martin Krpan, ki jo je napisal

Fran Levstik. 

V predstavi je bilo kar nekaj podobnosti z Levstikovo pripovedko. V zgodbi in predstavi nastopa Krpan, ki premaga Brdavsa na Dunaju. Ima svojo kobilico, ki je zanj najboljša na svetu, saj samo nje ni mogel potegniti čez prag. Veliko vlogo pri predstavi je odigrala

 

 

glasba, saj je Boštjan Gombač z različnimi inštrumenti in predmeti prikazal svoje vrhunsko  obvladanje glasbe na smešen način.

Predstava mi je bila všeč, saj je bila zabavna in smešna. Na duhovit  način je predstavila  zgodbo, ki jo vsi poznamo, poleg tega pa se je posmehovala realističnim šovom in »Gregorjem«, ki hočejo postati junaki, na koncu pa izpadejo bedaki.

Sara Vince, 9.b

V prostorih Cankarjevega doma pa smo si lahko ogledali Slovenski knjižni sejem, ki se mi je zdel zanimiv. Videla sem knjige, ki jih že poznam, in tudi take, ki jih še ne. Opazila sem veliko kuharskih knjig in knjige o športnikih. Veliko je bilo tudi pustolovskih in nekatere so me pritegnile, da bi jih kar prebrala. Na založbe nisem bila zelo pozorna, ampak najbolj me je pritegnila založba Mladinska knjiga. Skoraj na vsaki stojnici so bile revije in spominki. V najnižjem nadstropju sem videla Boštjana Gorenca – Pižamo.

Brina Vorih, 9.b

(Visited 121 times, 1 visits today)