Z JSKD Logatec smo dobili fotografije nastopov zborov OŠ Tabor in POŠ Hotedršica na območni reviji zborov, ki je bila 12. aprila 2018. Revija je bila obletnici primerno slavnostna, pevce sta nagovorila župan Občine Logatec in zborovodja Marcel Štefančič, ki je z mladinskim zborom  OŠ Gorenji Logatec nastopil na prvi reviji zborov!

Nastopi vseh treh naših zborov so bili dobri, prvi odziv strokovne spremljevalke, ga. Marinke Šuštar je bil: “Na reviji so izstopali dosežki pevcev POŠ Hotedršica in OŠ Tabor Logatec!” Pisne strokovne ocene in razvrstitve v tekmovalne nivoje še nismo prejeli.

Zbori OŠ Tabor so v tem šolskem  letu  izvedli tudi samostojne koncerte – mladinski zbor februarja koncert z naslovom Zmorem vse, ko nate se naslonim, otroški zbor koncert z naslovom Če bi se svet nazaj vrtel in OPZ POŠ Hotedršica glasbeno zgodbo z naslovom O slončku, ki je zapustil kruhovce.

Zaključni koncert zborov, trem omenjenim zborom se bodo pridružili še pevci OPZ POŠ Rovtarske Žibrše in pevci Zborovske pripravnice, bo 1. junija 2018. Takrat bo zapelo 150 pevcev centralne in podružničnih šol.

Zdravko Novak, zborovodja

Foto Marjan Verč

(Visited 148 times, 1 visits today)