RECIKLIRANA KUHARIJA
V petek, 15. 11. 2024 smo na šoli izvedli kulinarično delavnico: Reciklirana kuharija. Delavnica je bila namenjena nadarjenim učencem od 4. do 9. razreda.
Namen delavnice je bil učence spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastanka zavržene hrane ter predstaviti številne možnosti porabe prehrambnih izdelkov, ki pogosto ostanejo neporabljeni.
Učenci so iz presežkov živil in jedi pripravili okusne jedi. Iz starega kruha smo pripravili popečene kruhove kocke, ki smo jih dodali zelenjavni juhi ter slastno sladico kruhov narastek z jabolki in orehi. Za glavno jedi smo pripravili polpete iz govedine iz juhe, omako iz ostanka kuhane zelenjave ter njoke iz pire krompirja.
Učenci so pripravljene jedi z veseljem poskusili in jih ocenili kot zelo okusne.
Mentorici delavnice:
Dubravka Sertić in Veronika Škedelj