Slivniško Pohorje, 25. – 27. september 2020

Spodbujanje ustvarjalnosti med nadarjenimi učenci je pomembno področje naših vzgojno-izobraževalnih prizadevanj. Čeprav je primarna tematika letošnjega tabora namenjena orientaciji v prostoru (orientacija s pomočjo zvezd; orientacija s karto in brez nje; orientacijski tek; CŠOD misija; učenje Morsejeve abecede in igra z njo), sva učitelja OŠ Tabor Logatec nadgradila delavnice Centra za šolske in obšolske dejavnosti  (CŠOD) s tematiko ustvarjalnosti. V spremljevalnem programu namenjamo ustvarjalnosti pozornost tako v teoretičnem kot predvsem tudi v praktičnem, uporabnem smislu.

Udeleženci tabora so prva dneva tabora dokumentirali vse dejavnosti, vezane na orientacijo, s fotoaparati, kamerami, diktafonom, iPadi. Po krajšem predavanju o ustvarjalnosti ter specifikah avdio-vizualne produkcije so se lotili montaže predstavitvenih projekcij oziroma kratkih filmov. Surovi material, ki smo ga pridno snemali prva dneva tabora, se je pod rokami učencev spreminjal v zanimive, duhovite, inovativne….. AV produkcije.

Upamo, da jih bodo prvi koraki v svet multimedije navdušili do te mere, da bodo tudi kasneje pripravljeni s svojimi novimi znanji sodelovati pri ostalih dejavnostih šole z namenom bogatitve že obstoječih vzgojno-izobraževalnih aktivnosti in z namenom promoviranja OŠ Tabor Logatec.     

Nataša Pust in Jure Kramar

(Visited 773 times, 1 visits today)