Spoštovani starši,

vsi si želimo, da bi čim prej odprli šole, saj se zavedamo pomena in nujnosti pouka v živo ter druženja s sošolci in vrstniki. Vse to lahko dosežemo le, če bomo prav vsi spoštovali ukrepe in se obnašali odgovorno.

Na Ministrstvu za zdravje RS si prizadevajo za zajezitev širjenja novega korona virusa, zato je Vlada RS za zaščito zdravja ljudi in ohranitev delujočega zdravstvenega sistema sprejela dodatne ukrepe. Sprejeti ukrepi so nujni za obvladovanje drugega vala epidemije, da bomo ustavili eksponentno rast širjenja okužb in se lahko hitreje vrnili v relativno normalno življenje in lažje gospodarsko okrevanje. Žal pa zgolj sprejemanje ukrepov ni dovolj, potrebno je sodelovanje in zaupanje, samozaščitno obnašanje in omejitev stikov.


Spoštovanje omejitev gibanja, omejitev socialnih stikov in osnovnih zaščitnih ukrepov je nujno za zaščito nas samih, naših svojcev in drugih.
V ta namen vam iz ministrstva posredujejo nekaj informacij, ki vam bodo morda pri tem v pomoč. Verjamemo, da se učenci in starši v zvezi z epidemijo srečujete z različnimi stiskami in dilemami, zato vas usmerjamo na nekaj možnosti, ki so jih oblikovali na nacionalni ravni. Nekaj naslovov in možnosti pomoči pa bo tudi s strani šole posredovano na spletni strani šole.
Vsi si želimo, da bi čim prej odprli šole, saj se zavedamo pomena in nujnosti pouka v živo ter nujnosti socialnih stikov.
S sodelovanjem, kolektivno odgovornostjo, solidarnostjo in s spoštovanjem sočloveka, njegovega zdravja in načina življenja, tako v lokalnih skupnostih kot na nacionalni ravni, lahko naredimo ogromno. Le skupaj lahko uspemo.

Priloge:

Kako se pogovarjati z otroki o koronavirusu SARS-COV-2 (COVID-19)? (letak)

Pravilna uporaba zaščitnih mask (Vir: Urad Vlade RS za komuniciranje)

Kako se širijo virusi (strip)

Kako se širijo virusi (plakat)

Umivanje rok (strip)

Umivanje rok (plakat)

Uporaba razkužila (strip)

Uporaba razkužila (plakat)

Razkuževanje rok – strip (plakat A3 – pokončnoplakat A3- ležečeplakat A4 – pokončnoplakat A4 – ležeče)

Kako ločiti dejstva od izmišljotin (strip)

Kako ločiti dejstva od izmišljotin (plakat)

  • Video vsebine

Umivanje rok  (YouTube)

Higiena kašlja (YouTube)

Pravilna namestitev zaščitne obrazne maske (vir: UKC LJ)

Stopnje tveganja okužbe s COVID-19 ob posameznih aktivnostih in krajih (Vir: Urad Vlade RS za komuniciranje)

Vir: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-sars-cov-2-gradiva

Povzetek dopisa ministra Gantarja ravnateljem šol, povzela in priredila Barbara Novljan Mišič.

(Visited 110 times, 1 visits today)