Spoštovani starši,

Na šoli se pripravljamo na pričetek samotestiranja, ki se bo izvajalo 3x tedensko s pričetkom v sredo, 17. 11. 2021. Učenci se bodo testirali samostojno, učitelji bodo samo prisotni pri postopku.

Nekateri starši ste v zvezi s tem navodilom in odlokom zaskrbljeni, predvsem v delu, ko menite, da otrok v 1. in 2. razredu ne bo znal pravilno izvesti tega posega. Vaša skrb je povsem smiselna, vendar  vam  zagotavljamo, da bomo samotestiranje izvedli mirno, počasi, učitelj bo otroke pozitivno nagovoril, osmislil postopek. Prvih nekaj testiranj verjetno ne bo povsem brezhibnih (čeprav predvidevamo, da imajo učenci že izkušnje, saj se samotestirajo že doma) in bomo kakšnega morali ponoviti. Vsi skupaj pa si želimo, da bi naši otroci postali samostojni in uspešno prebrodili strah pred novim in neznanim. Šolsko okolje, vrstniki so idealen prostor za učenje novih veščin in skupni ponos ob skupnih uspehih.

Spoštovani starši, potrebujemo tudi vas. Naučite svojega otroka samotestiranja doma. Spodbujajte svojega otroka in mu povejte, da bo s tem dejanjem tudi on pripomogel k reševanju razmer in pomagal, da se pouk lahko izvaja v šolskih prostorih. Zaupajmo našim otrokom.

V namen samotestiranja vam pošiljamo SOGLASJE/NESOGLASJE, pripravljeno s strani MIZŠ. Prosimo vas, da ga do srede, 17. 11. 2021 posredujete razrednikom po elektronski pošti oz. ga učenec prinese v sredo v šolo. V skladu z odlokom, v primeru nestrinjanja, učenec ostane doma in spremlja učiteljeva navodila glede šolskih obveznosti na spletni strani šole.

Želimo si, da bi vsi učenci imeli možnost pouka v šolskih prostorih. Pomembno je, da so v interakciji s sošolci in učitelji, saj šola ni samo pouk. V iskreni želji in v dobro otrok, da se v sredo vsi vidimo v šoli, vas lepo pozdravljamo.

V kolikor ste še vedno v dvomih, lahko starši učencev 1. in 2. razredov opravijo testiranje skupaj z otrokom od 6.00 – 7.00  v garderobi razredne stopnje (pripravljena miza, prtički, robčki za razkuževanje… ).Po opravljenem testiranju z otrokom zunaj počakate na rezultat. V primeru negativnega rezultata, učenec test spravi v torbo in počaka na pričetek pouka v avli. Test ob skupinskem samotestiranju pokaže učiteljici.

Logatec, 15.11.2021
Vodstvo šole.

(Visited 140 times, 1 visits today)