Tudi v poletnih mesecih vas vabimo k ogledu predavanj v okviru Šole za življenje.

Tokrat vam predlagamo:

Predavanje menedžerke, ki se je odločila za spremembo poklicne poti, da najde pot do odtujenih odraslih otrok: Danice Vidmar.

Njeno predavanje z naslovom IZ DRUŽINSKE SKRINJE se ukvarja z medgeneracijskimi odnosi, starševstvom in staro starševstvom. Toplo priporočamo tudi njeno knjigo Deklice brez gnezda.

Njeno predavanje si lahko ogledate:

Predavanje Boštjana Gorenca, Pižame, ki je v pogovoru z novinarko Natašo Ličen razmišljal, KAKO OTROKU PRIBLIŽATI BRANJE.  Na predavanju je odgovarjal na vprašanja: kdaj otroku začnemo brati in kaj, ter kako ga s tem preko svojega zgleda vpeljemo med zaprisežene bralce, kako se branja “nalezemo”, kako lahko dosežemo, da otroka branje pritegne kot najzanimivejša igra in na mnoga druga.

Njegovo predavanje si lahko ogledate:

 Športna psihologinja (in nekdanja vrhunska kolesarka) Andreja Holsedl pa je s predavanjem VZGOJA OTROKA ŠPORTNIKA predstavila, katere psihološke dejavnike morajo poznati starši, katerih otrok se ukvarja s tekmovalnim športom, še posebej v začetku ukvarjanja s športom in v obdobju mladostništva, ko se mladi športniki soočajo s številnimi spremembami in višjimi zahtevami, tako  v športu kot tudi v šoli. Razložila nam je izzive, s katerimi se otrok športnik sooča, predvsem pa, da se naučijo, kako morebitne težave preprečiti, reševati in kako biti kot starš najboljša opora mlademu športniku.

Njeno predavanje si lahko ogledate:

Želimo vam prijetne počitniške dni,

šolska svetovalna služba.

(Visited 114 times, 1 visits today)