18. novembra 2022 bomo praznovali dan slovenske hrane in izvedli že dvanajsti Tradicionalni slovenski zajtrk.


Glavni namen dneva slovenske hrane je poudarjanje v Sloveniji pridelane hrane, ki se ji na ta dan nameni dodatno pozornost, lokalnim pridelovalcem in predelovalcem hrane. S praznovanjem dneva slovenske hrane in odločitvami za lokalno pridelano hrano, podpiramo napore naših pridelovalcev in predelovalcev hrane in izražamo spoštovanje do njihovega dela.


Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk bo že dvanajsti po vrsti in bo potekal pod sloganom »Zajtrk z mlekom – super dan!«.


Glavni namen projekta Tradicionalni slovenski zajtrk je, da že osnovnošolci spoznajo pomen kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja. Prav tako je eden ciljev poudarjanje pomena zajtrka za zdravo in uravnoteženo prehrano. Ljudje, ki redno zajtrkujejo imajo boljše prehranske navade, saj v svojo prehrano vnesejo več prehranskih vlaknin, manj nasičenih maščob in lažje vzdržujejo primerno telesno težo. Vsakodnevni zajtrk poskrbi tudi za jutranjo energijo, ki jo še posebej otroci in mladostniki potrebujejo za lažje sledenje učnemu procesu.


Tradicionalni slovenski zajtrk sestavljajo kruh (kmetija Fečur), maslo (kmetija Fečur), med (čebelarstvo Božnar), mleko (kmetija Trpin) in jabolko slovenskega (kmetija Sedmak) slovenskega porekla.
Letošnji Tradicionalni zajtrk bomo izvedli v petek, 18. 11. 2022, prvo šolsko uro v matičnih učilnicah.

(Visited 123 times, 1 visits today)