»Življenje je igra, ki jo igramo po pravilih.« (Salinger: Varuh v rži)

Na četrtem srečanju bralnega kluba, ki je bil v sredo, 19. 4. 2023, smo se v naši novi (lepi) knjižnici pogovarjali o besedilu španske pisateljice Care Santos: LAŽ. Rdeča platnica knjige  nas ni prestrašila, tudi pretresljiv seznam dejstev o mladoletniškem prestopništvu ne. 

Zgodbo pripovedujeta dve  književni osebi – Xenia in Eric. Vsak s svojega vidika. Vsak s svojo pretresljivo zgodbo. Xenia – uspešna najstnica iz urejenega družinskega okolja, a žrtev spletne prevare. Eric – prestopnik, zaprt zaradi umora v poboljševalnici, a obenem sirota, s katero se življenjska usoda grdo poigra.

Družbeno kritični mladinski roman Laž odpira ogromno tem za najstnike (in odrasle), zato je  sredino srečanje hitro minilo. Knjiga, ki je kot letos vse druge na bralnih srečanjih izbrana po  volji naših članov, nas je vse prepričala in kar nekaj nas je, ki bi želeli, da bi imela svoje nadaljevanje.

Peto srečanje bralnega kluba bomo poskusili izvesti 31. 5. 2023, ko bo beseda tekla o knjigi Vranja šesterica, ki jo je napisala  Leigh Barduro. Že zdaj srčno vabljeni!

Mentorici: Barbara Facija in Maruša Brenčič Nagode

(Visited 73 times, 1 visits today)