V petek, na krasen sončen dan, smo imeli na naši šoli skupni športni dan za učence od 1. do 5. razreda. Letos so se nam pridružili tudi učenci obeh podružničnih šol – POŠ Hotedršica in POŠ Rovtarske Žibrše. V sodelovanju s Športno zvezo Logatec, Olimpijskim komitejem Slovenije in lokalnimi športnimi organizacijami smo tako 350 učencem omogočili, da so se preizkusili v različnih športih in kakšnega novega spoznali.

Športni dan smo vsi skupaj pričeli na igrišču, kjer se je odvil protokol Mini olimpijade, s Foksijem pa smo zaplesali še navijaški ples. Učenci so se nato z učiteljicami odpravili na različne postaje in opravljali športne izzive. Starejši učenci so se pomerili tudi v krosu.

Prikupne nagrade za vse učence je zopet pripravila Športna zveza Logatec, podelil pa jih je naš zvezdnik Chorchyp, trener borilnih veščin, ki pravi, da v življenju ni važno, če padeš. Važno je, da se znaš hitro pobrati – kar je tudi demonstriral in navdušil učence.

Naj bo ta športni dan priložnost, da se otroci pridružijo kakšnemu klubu ali društvu in tako aktivno izkoristijo svoj popoldanski čas.

Nataša Vidmar, vodja športnega dne

FOTO: Tomo Strle/CITRUS

(Visited 834 times, 1 visits today)