Spoštovani starši, skrbniki!

V teh dneh smo na šoli zaznali zlorabo uporabe mobilnih telefonov za nedovoljeno snemanje (učiteljev, učencev) in postavljanje posnetkov na svetovni splet oz. Tik tok. To je kaznivo dejanje. Z  namenom zaščite in ozaveščanja vaših otrok in naših učencev ter delavcev šole  bomo še bolj dosledno spremljali izvajanje že znanega pravila glede uporabe mobilnih telefonov v šolskem prostoru in VIZ delu.

Na šoli bomo več pozornosti namenili ozaveščanju o tej problematiki. Razredniki bodo pripravili ure ODS in se z učenci pogovarjali o spletnem bontonu in kaznivih vidikih delovanja.

Šola bo poiskala zunanjega strokovnjaka in predavatelja, ki bo tudi vam staršem predstavil pasti novih tehnologij in vam svetoval pri vzgoji na tem področju.

Letos na šoli že potekajo delavnice Safe.si v 3., 6. in 8. razredu, poiskali bomo tudi pomoč in nasvet pri policiji, da izvedejo dodatne preventivne dejavnosti.

Svetujemo, da učenci mobilnih telefonov ne nosijo v šolo, njihove pametne ure pa naj ne bodo povezane s telefoni. Kadarkoli lahko v izjemnih primerih pokličejo domov iz tajništva ali pa mu klic omogoči razrednik.

V kolikor se z nasvetom ne strinjate in bo učenec telefon  nosil v šolo, ga bo moral imeti izključenega in spravljenega v šolski torbi. Na to ga bodo učitelji v naslednjem tednu vsako uro opomnili. Če bodo učitelji telefon videli v žepu, puščici …, ga bodo učenci morali učitelju izročiti. Telefoni bodo shranjeni v šolskem sefu v tajništvu.

Svetujemo, da iz vzgojnih razlogov starši  telefona ne prevzemate takoj naslednji dan. Učenci poznajo pravilo, da je telefon v sefu en teden.

Poudarjam, da je ukrepanje namenjeno varnosti, zaščiti in ozaveščanju učencev in delavcev šole.

Posredujemo vam tudi nekaj spletnih povezav, ki vam bodo v pomoč pri pogovorih z vašim otrokom.

https://safe.si/starsi

https://safe.si/gradiva/aplikacije/prva-pomoc-pri-spletnem-nasilju

https://www.24ur.com/novice/slovenija/bi-morali-uporabo-telefonov-v-solah-prepovedati.html

https://www.logout.org/sl/za-starse/

(Visited 300 times, 1 visits today)