Ali ste vedeli, da pisanje z roko dokazano vpliva na razvoj možganov, saj se ob pisanju aktivirata obe možganski polovici in tako sodeluje ter se krepi veliko več funkcij kot pri tipkanju na tipkovnico? Ali ste vedeli, da si ob pisanju z roko zapomnimo dvakrat več vsebine kot pri tipkanju? Ali ste vedeli, da pisanje z roko povečuje in širi razvoj možganov na področju jezika, spomina, besedne prepoznavnosti in čustev? Ali ste vedeli, da pisanje z roko vpliva na razvoj kritičnega razmišljanja, abstraktnega mišljenja in spomina?

Zaradi teh in drugih prednosti pisanja z roko smo tudi letos učenci predmetne stopnje (pri urah slovenščine) sodelovali na zdaj že tradicionalnem (9.) tednu pisanja z roko, ki ga skupaj s šolskim ministrstvom in zavodom za šolstvo vodi društvo Rad pišem z roko.

Letos smo na naši šoli k sodelovanju povabili tudi starejše – mame, očke, babice in dedke. In nastala je zanimiva razstava zapisov, ki si jo lahko v avli predmetne stopnje ogledate tudi sami.  Vmes so se našli tudi zelo stari zapisi naših prednikov, kjer lahko opazujete izjemno lepo oblikovane zapise.

Zapisala Barbara Facija

(Visited 97 times, 1 visits today)