Zaključilo se je tekmovanje iz znanja fizike, kjer so se osmošolci in devetošolci potegovali za Stefanova priznanja. V šolskem letu 2023/24 so učenci OŠ Tabor Logatec izkazali veliko znanja fizike, spretnosti in iznajdljivosti.

Lučka Kmet iz 9.a je z osvojenim zlatim Stefanovim priznanjem dokazala, da sodi med peščico najboljših devetošolcev v znanju fizike v Sloveniji. Lučko so na podlagi dosežka povabili na priprave za na 21. Mednarodno mladinsko naravoslovno olimpijado.

Srebrno Stefanovo priznanje sta na državnem tekmovanju prejela Luka Leskovec, 8.a in Jaka Tušar, 9.b. Zlato priznanje se je obema izmuznilo zgolj za dve točki.

Bronasto Stefanovo priznanje, ki so ga podelili na regijskem tekmovanju so poleg Lučke, Luka in Jaka dosegli tudi Lena Bajc (8.a), Gašper Tomazin (8.a) in Estera Šparemblek (9.b).

Rekordno dolg je v tem šolskem letu tudi seznam dobitnikov priznanj na šolskem tekmovanju.
Priznanja so dobili: Lena Bajc (8.a), Gašper Tomazin (8.a), Anamarija Ambrožič (8.b), Luka Leskovec (8.b), Tinkara Koblar (8.c), Nejc Lukan (8.c), Lara Merlak (8.c), Lučka Kmet (9.a), Vita Vehar (9.a), Estera Šparemblek (9.b), Jaka Tušar (9.b) in Maja Oblak (9.b).

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo za vložen trud pri pripravi na tekmovanje in dosežena priznanja ter jim tudi v prihodnje želimo uspešno raziskovanje vseh skrivnosti fizike.

Vir: https://www.mladinska-knjiga.si/dobrezgodbe/prosti-cas/kaj-je-kvantna-fizika

(Visited 102 times, 1 visits today)