OŠ Tabor april 2016 019OŠ Tabor april 2016 051Za nami je že drugi teden, ko so na šoli prisotni afganistanski otroci. Od ponedeljka jih je le še 5, saj sta dve deklici z družino zapustili Slovenijo.

Učenci se vsakodnevno eno uro na dan učijo slovenščino. Poučevanje le te so prevzele različne  učiteljice, ki na zabaven in igriv način nove učence seznanjajo s slovenskim jezikom. Učenci se zelo hitro učijo in z zanimanjem sodelujejo v aktivnostih, ki jim jih pripravimo. Eno uro na dan se učenci vključujejo v razrede, v katere so vpisani. Po začetni negotovosti lahko trdimo, da so učenci OŠ Tabor Logatec zelo lepo sprejeli nove sošolce in vsakodnevno sprašujejo, kdaj bodo spet prišli. Mlajši otroci se skupaj že igrajo in ni opaziti, da bi jih nepoznavanje jezika kaj oviralo.

V torek 12.4. so učenci razredne stopnje za nove učence pripravili krajšo prireditev, kjer so se razredi predstavili s plesnimi in glasbenimi točkami. Na koncu je oče enega izmed afganistanskih otrok na kitaro zaigral in zapel njihovo ljudsko pesem. Požel je bučen aplavz.

Za prihodnji teden oziroma do prvomajskih počitnic načrtujemo, da bodo učenci na šoli 3 šolske ure. Dve uri se bodo učili slovenščino, eno uro pa bodo vključeni v razrede.

Zapisala: Saša Mivšek Jereb, šol.svet.del.

(Visited 6 times, 1 visits today)