Zadnji delovni dan pred prvomajskimi počitnicami smo z učenci 8. in 9. razredov preživeli kulturno. Odpravili smo se v gledališče, in sicer v osrednje dramsko gledališče v Sloveniji z največjim, najprepoznavnejšim in najuglednejšim ansamblom, ljubljansko Dramo, kjer smo si ogledali mladinsko gledališko predstavo Želim si …

Avtorski projekt Želim si … so v Drami  zasnovali na podlagi besedil, izbranih na natečaju Najst za najboljše dramsko besedilo. Avtorji dramskih besedil so vsak na svoj način izpostavili izviren pogled na temo natečaja, ki so jo zaokrožili v naslovu Želim si, da bi se zgodilo drugače.

Svoj pečat je pustila tudi Drama sama, saj je bilo v njej čutiti, da je  bila zgrajena v začetku 20. stoletja (na začetku je bila namenjena za uprizarjanje gledaliških predstav v nemščini, šele od 1919 so potekale uprizoritve v slovenskem jeziku).

Po ogledu predstave smo se odpravili še v park Tivoli, kjer smo si ogledali razstavo na prostem: Sprehod po Kamniku. Na fotografijah v Jakopičevem sprehajališču smo  lahko občudovali motive  iz Arburetuma Volčji potok in mesta Kamnik.

In kot so avtorji predstave  večkrat poudarili svoj »želim si …«, si tudi mi želimo, da bomo lahko podobne kulturne dni izvedli tudi v prihodnje.

Barbara Facija

(Visited 111 times, 1 visits today)