V petek 9. 3. 2018 je na OŠ TABOR potekal MEDOBČINSKI OTROŠKI PARLAMENT. Udeležili so se ga predstavniki štirih šol: OŠ 8 Talcev Logatec, OŠ Ivana Cankarja Vrhnika,  OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika in gostiteljica OŠ Tabor Logatec.

Našo šolo so zastopali parlamentarci: Ema Klavžar, Martina Čerin, Samo Boben in Jakob Štih in novinarka Pia Avbelj.

 

Delovno predsedstvo v zasedbi (Anže Jereb – delovni predsednik, Rebeka Zajec in Jurij Benjamin Roženec – dva člana predsedstva) je suvereno in zavzeto vodilo zasedanje. Tehnično sta izvedbo parlamenta podprla Nejc Petrič in Rok Cigale.

Parlamentarci so najprej predstavili delo, ki so ga opravili na svojih šolah, nato pa so na štirih delavnicah (ODNOSI V ŠOLI, UČNE VSEBINE, METODE IN NAČINI POUČEVANJA, ŠOLA ZA ŽIVLJENJE) poglobljeno razmišljali in razvijali ideje, kako bi izboljšali ŠOLSTVO IN ŠOLSKI SISTEM, ki je letošnja tema OTROŠKEGA PARLAMENTA.

Na REGIJSKI PARLAMENT, ki bo 28. 3. 2018, na OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika so se uvrstili:

PARLAMENTARCI

  • Anja Rupnik in Nejc Rac (OŠ 8 talcev Logatec)
  • Ema Klavžar in Martina Čerin (OŠ Tabor Logatec)
  • Dora Smole in Neža Kavčič (OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika)
  • Matej Mivšek in Klavdija Pevec (OŠ Ivana Cankarja Vrhnika)

in NOVINAR Mark Mramor, OŠ 8 talcev Logatec.

Mentorice vseh štirih šol si že nekaj let v okviru OTROŠKEGA PARLAMENTA prizadevamo za dobro medsebojno sodelovanje. Skupaj s parlamentarci vselej pripravimo skupno predstavitev na REGIJSKEM PARLAMENTU in se tam predstavljamo kot prijateljske šole. Letos bomo na REGIJSKEM PARLAMENTU predstavili rezultate dela, ki je bilo opravljeno na MEDOBČINSKEM PARLAMENTU.

                                                                           Darja Merlak, mentorica OP

(Visited 243 times, 1 visits today)