Mladi bralci, ki so uspešno zaključili bralno značko, so se v sredo, 25. 4. 2018 srečali s pisateljico Mojicejo Podgoršek, ki je učence navdušila s svojo pozitivno energijo. Najprej je eno uro zabavala učence 1. triade in učence s POŠ Rovtarske Žibrše, nato pa še učence iz 2. triade skupaj z učenci s POŠ Hotedršica.

Za prizorišče dogodka smo tokrat izbrali hodnik v 1. nadstropju RS, ki so ga krasile čudovite ilustracije naših učencev, kateri so se skupaj s svojimi učiteljicami pridno pripravljali na prireditev in prebirali knjige pisateljice Mojiceje ter skupaj z njenimi pravljicami in junaki iz njih na krilih domišljije potovali v pisane svetove izmišljenih dežel.

Prireditev je bila izvrstna tudi zato, ker smo jo pripravili z dobro voljo in z združenimi močmi. Mladi bralci so navdušeni zapuščali prizorišče. Knjige pisateljice so nas povezovale v aprilskih dneh, ko smo se poglobljeno pripravljali na prireditev. Pristen stik s pisateljico se  bo mladim bralcem zagotovo zapisal nekam globoko v srce in prihodnje leto bodo zagotovo  brali še raje.

Hvala vsem, ki so pomagali izpeljati prireditev, vsem ki so na njej z veseljem sodelovali in Šolskemu skladu, ki je prireditev finančno podprl.

                                                                                               Darja Merlak, vodja prireditve

(Visited 86 times, 1 visits today)